Chinese Beef Shanghai

Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015 @ 23:53 , 1128 keer bekeken

Chinese Beef Shanghai
(gehaktballetjes met mie voor 2 à 3 personen)
 

Beef_Shanghai.jpg

Ingrediënten:
1 zakje "mie"; 1 zakje "saus"; 1 zakje "kruidenmix"; 1 zakje "kruidige olie"; 350 gr. rundergehakt; 1 prei; 100 gr. taugé; 350 ml water; vloeibare bakboter.

Bereiding;
Maak de prei schoon en snij deze in kleine ringen. Meng de inhoud van het zakje "kruidenmix" met het gehakt en draai hiervan balletjes van ca. 2 à 3 cm.

Verhit 1 eetlepel vloeibare bakboter in een koekenpan of wok en bak de gehaktballetjes in 2 à 3 minuten bruin en gaar. Voeg de gesneden prei toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg vervolgens de taugé toe en laat deze 1 minuut meebakken.

Voeg de inhoud van het zakje "saus" toe en schenk vervolgens 350 ml water bij het mengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken.

Kook de Chinese mie in ruim kokend water in 3 minuten gaar en maak de mie los met een vork. Giet de mie af in een vergiet en doe deze terug in de pan, Voeg de inhoud van het zakje "kruidige olie" toe en meng dit goed door de mie.

Serveer de gehaktballetjes en de mie apart.
 

N.b. Varieer eventueel met de groenten. Ik had de prei en taugé vervangen door 100 gr. champignons en 100 gr. sperziebonen.
 

Bron: Knorr Wereldgerechten (te koop in de supermarkt) 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: