Chilischotel uit de oven

Geplaatst op woensdag 10 maart 2004 @ 21:49 , 836 keer bekeken

Chili_Schotel.jpg

Een eenvoudige en snelle maaltijd voor vier personen.

Ingrediënten:
450 gr. mager rundergehakt; 1 grote ui; 1 blik bruine bonen; 3 dl. runderbouillon; 675 gr. aardappelen; 25 gr. braadvet; 1 tl. chilipoeder; zout en peper; gesmolten boter.

Overig:
Verwarm de oven voor op 180 graden/gasstand 4.

Bereiding:
Verhit het braadvet in een grote pan. Hak de ui fijn en bak hem 5 minuten tot hij zacht is. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in 2-3 minuten snel bruin. Breng het op smaak met zout en peper en voeg de chilipoeder toe. Roer de bonen vervolgens door dit mengsel en doe ze over in een ovenschaal. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in laagjes bovenop het gehaktmengsel, strooi zout en peper over elk laagje. Giet de bouillon erover en bestrijk de bovenste laag aardappelen met een beetje gesmolten boter. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven tot de aardappelen gaar zijn.

Eet smakelijk!


Bron: De Leukste Gerechten door Valerie Childs


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: