Maangchi's Gemarineerde Kippenpoten

Geplaatst op woensdag 15 juli 2015 @ 18:44 , 739 keer bekeken

Maangchi's Gemarineerde Kippenpoten
( 양념통닭 - yangnyeom tongdak)
 

Gemarineerde_kippenpoten.jpg


Ingrediënten (voor 3-4 porties)
:

1,5 kilo kippenpoten; zout; gemalen zwarte peper; aardappelmeel; meel; zoete rijstmeel; ei; baking soda; koolzaadolie (of vegetarische olie); knoflook; tomatenketchup; hete peper pasta; rijststroop; appelazijn.


Bereiding
:
Spoel de kippenpoten met koud water en dep ze droog.

Doe 1 theelepel gemalen zwarte peper en 1 theelepel zout in een schaal.

Voeg een halve kop aardappelmeel, een kwart kop gewone meel, een kwart kop zoete rijstmeel (sweet rice flour), 1 theelepel baking soda en 1 of meer eieren toe.

Kneed alles goed met de hand door elkaar en bedek de kippenpoten helemaal.

Doe 6-7 koppen koolzaadolie (of andere olie, zoals olie van sojabonen of zonnebloemolie) in een wok of braadpan en verhit het.

Nadat het ongeveer 7-8 minuten verhit is, probeer dan of de olie goed is door een stukje kippenpoot in de olie te dopen. Als de olie gaat borrelen, heeft het de goede temperatuur om het bakken te beginnen.


Pas de dubbele bakmethode toe:
Bak de kippenpoten ongeveer 10 minuten op hoog vuur.

Haal ze uit de olie en laat ze een paar minuten uitlekken in een vergiet met keukenpapier.

Bak ze nogmaals 10 minuten totdat alle kippenpoten goudbruin en knapperig aan de buitenkant zijn.

Tip: Als je niet alle kippenpoten tegelijk in de wok/braadpan kunt doen, verdeel het dan in meerdere porties.


Maak de saus tijdens het bakken van de kippenpoten:
Doe 1 eetlepel koolzaad- of andere olie en 4 uitgeknepen knoflookteentjes in een voorverwarmde koekenpan.

Doe 1/3 kop tomatenketchup, 1/3 kop rijststroop, 1/4 kop hete peper pasta en 1 eetlepel appelazijn in de koekenpan en meng alles ongeveer 7 minuten op laag vuur door elkaar. Pas op dat de saus niet verbrand.

Doe het gas uit en wacht totdat de kippenpoten klaar zijn.


Als de kippenpoten klaar zijn, kun je ze door de saus halen. Verwarm de saus eventueel opnieuw, als deze teveel is afgekoeld. Gebruik een houten lepel om de saus over de kippenpoten te verspreiden. Eventueel kun je ook nog geroosterde sesamzaadjes eroverheen verdelen. Serveer de kippenpoten heet of warm.

Eet smakelijk!
 

N.b. het bereiden van de gemarineerde kippenpoten is veel werk, maar als je het vaker doet, krijg je vanzelf de slag te pakken. De genoemde hoeveelheden zijn richtlijnen. Pas deze naar behoefte aan en als je iets, zoals rijststroop, niet kunt vinden, kun je dit gerust weglaten. Sesamzaadjes zijn ook niet per se noodzakelijk. Hot pepper paste is vaak alleen in een winkel met Koreaanse produkten te vinden. Niet iedere toko heeft dit. Laat dit je er niet van weerhouden om dit recept te proberen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!


Bron: Maangchi's website


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: