Het historische gedeelte van Middelburg

Geplaatst op woensdag 29 april 2020 @ 22:59 , 42 keer bekeken

In tegenstelling tot Rotterdam was Middelburg meteen al van plan om de vernietigde historische, oude stad weer in de authentieke staat terug te brengen. Op zich is dat goed gelukt, maar op heel veel plaatsen is toch nog goed zichtbaar dat we te maken hebben met naoorlogse herbouw van oude gebouwen.

Naast nummer 25 op de Rouaanse kaai bevindt zich een poortje, de Kuiperspoort. Dit is een poortje uit de 14de eeuw, dat open is van zonsopgang tot zonsondergang. Het Kuipersgilde betrok in het jaar 1642 het poortgebouw. Tonnen en vaten werden naar believen gebruikt als verpakkingsmateriaal bij de handelsvaart. Vanuit de Kuiperpoort was het mogelijk de vaten naar de kade te rollen. De middeleeuwse gilden werden opgericht om de belangen van de beroepsgroep te behartigen. Tegelijkertijd zag het gilde toe op verstigingsbeperkingen en tegengaan van beunhazerij.

Als je het poortje doorloopt, kom je in een zeer middeleeuwse steeg met huizen, die helemaal in elkaar zijn geclusterd. Echt een supernostalgisch straatje, waar de voormalige pakhuizen nu zijn ingericht voor de beoefening van kunst en muziek, of verbouwd zijn tot woningen.

Onderstaande fotoserie laat zien in wat voor andere wereld je terechtkomt in onze hedendaagse tijd.

 

                                                        

Bron: Jan Geerling (microtoerisme)
Foto's: Peris

 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: